Sidenörngott som hårvård

Eftersom vi spenderar en tredjedel av våra liv i sängen och håret nöts mot kudden varje natt, är ett friktionsfritt örngott avgörande för god hårkvalité. Sidenörngottets lena yta gör att friktionen mot håret blir minimal, vilket i sin tur innebär färre kluvna hårtoppar. Sidenörngottets blanka yta förebygger även att tovor bildas under natten vilket leder till minskat slitage vid borstning. Då sidenörngott varken binder fukt eller hudens oljor motverkar detta fett hår. Mullbärssiden innehåller 18 essentiella aminosyror, vilka återfinns naturligt i våra egna hår. Aminosyrorna är även kända för sin effektivitet i hudnäring och tros förebygga åldrande.

  • Minskar slitage 

  • Minskar antalet brutna hårstrån

  • Förebygger tovigt hår

  • Motverkar fett hår

  • Förbättrar hårkvalitén

Sidenörngott som hudvård

Siden är naturligt hypoallergent, innehåller sericin och är resistent mot dammpartiklar, svamppartiklar och mögel till skillnad från vanliga bomullsörngott. Att vila ansiktet på mullbärssiden gör din hud gott då siden andas och porerna inte täpps igen lika lätt. Eftersom siden inte absorberar fukt, förblir ditt ansikte återfuktat hela natten. Ett plus för många är att den minimala friktionen minskar sovrynkorna.

  • Bibehåller hudens fuktbalans

  • Innehåller viktiga aminosyror 

  • Resistent mot mögel, svamp och dammpartiklar

 

Hållbarhet

Till skillnad från de flesta andra skönhetsprodukter så tar ett sidenörngott inte slut. Istället för att spendera massvis med pengar på produkter som antingen blir stående i badrumsskåpet eller snabbt måste ersättas med en ny, kan du lita på att ditt sidenörngott håller länge. Det är smart för plånboken och bra för miljön.

Skönt att sova på

Förutom alla fördelar för hår och hy så är sidenörngott dessutom väldigt skönt att sova på. Många upplever att vanliga bomullsörngott känns som sandpapper i jämförelse med mullbärssiden efter att man en gång vant sig vid att sova på sidenörngott. Mullbärssiden är dessutom naturligt temperaturreglerande vilket känns svalt på varma sommarnätter men håller värmen när det är kallt.

Om mullbärssiden

Mullbärssiden görs av mullbärssilke (silke är tråden som tyget görs av och siden är den färdiga produkten - tyget) och har fått sitt namn från mullbärsträdet där silkesfjärirnas kokonger bor och äter blad. I kokongerna spinner fjärilslarven silkesfibern innan de kommer ut som fjärilar. Det är detta fiber som slutligen blir det exklusiva och magiska tyg vi älskar - mullbärssiden.

Alla SOÀ silk case består av 100% mullbärssiden.

Om momme

Momme (mm) är ett sätt att mäta kvalitén på sidentyget. Vanligtvis brukar man mäta tygkvalité baserat på vävtätheten, men eftersom silke är så tunt och siden består av så många silkestrådar, så mäter man istället i momme som baseras på tygets vikt. Ju fler momme, desto bättre kvalité. Standard för sängkläder av siden brukar vara 12-16 momme.

Alla SOÀ silk case görs på mullbärssiden av 22 momme.