Om sidenörngott

Sidenörngott som hårvård

Vi spenderar som bekant en tredjedel av livet i sängen vilket medför att håret skadas när det nöts mot kudden. Mullbärssidenets lena yta gör att friktionen mot håret blir minimal, vilket i sin tur innebär färre kluvna hårtoppar. Sidenöngottets blanka yta motverkar att tovor bildas under natten vilket naturligt minskar slitage vid borstning. Då sidenörngott varken binder fukt eller hudens oljor motverkar detta fett hår. Mullbärssiden innehåller18 essentiella aminosyror, vilka återfinns naturligt i våra egna hår. Aminosyrorna är även kända för sin effektivitet i hudnäring och tros förebygga åldrande.

 • Minskar slitaget mot hårbotten
 • Minskar antalet brutna hårstrån.
 • Förebygger trassligt och tovigt hår som är svårborstat på morgonen
 • Motverkar fett hår
 • Synlig effekt på hårkvalitén efter regelbunden användning

Sidenörngott som hudvård

Siden är naturligt hypoallergent, innehåller sericin och är resistent mot dammpartiklar, svamppartiklar och mögel - som är vanliga gäster i bomullsörngott. Att vila ansiktet på mullbärssiden gör din hud gott då siden andas och porerna inte täpps igen lika lätt. Eftersom siden inte absorberar fukt, förblir ditt ansikte återfuktat hela natten. Ett plus för många är att den minimala friktionen minskar sovrynkorna.

 • Bibehåller hudens fuktbalans
 • Innehåller viktiga aminosyror som verkar positivt för hår och hy.
 • Resistent mot mögel, svamp och dammpartiklar

 

sidenörngott för håret huden hårvård hudvård

Skönt att sova på

Förutom att det är rakt av bra att sova på ett sidenörngott så är det även väldigt skönt. Många upplever att vanliga bomullsörngott känns som sandpapper i jämförelse efter att man en gång har vant sig vid att sova på sidenörngott.

 • Naturligt temperaturreglerande (känns svalt även heta sommarnätter).
 • Lent mot ansiktet
 • Lyxig känsla

Hållbarhet

Till skillnad från de flesta andra produkter du köper för att ta hand om ditt hår och din hy så tar ett sidenörngott inte slut. Istället för att spendera massvis med pengar på produkter som antingen står i badrumsskåpet eller som snart måste ersättas med en ny, kan du lita på att ditt sidenörngott kommer hålla länge. Det är smart för plånboken och bra för miljön.

Om mullbärssiden

Mullbärssiden görs av mullbärssilke (silke är tråden som tyget görs av och siden är den färdiga produkten - tyget) och har fått sitt namn från mullbärsträdet där silkesfjärirnas kokonger bor och äter blad. I kolokongerna spinner fjärilslarven silkesfibern innan de kommer ut som fjärilar. Det är detta fiber som slutligen blir det exklusiva och magiska tyg vi älskar - mullbärssiden.

Alla SOÀ silk case består av 100% mullbärssiden.

Om momme

Momme (mm) är ett sätt att mäta kvalitén på sidentyget. Vanligtvis brukar man mäta tygkvalité baserat på vävtätheten, men eftersom silke är så tunt och siden består av så många silkestrådar, så mäter man istället i momme som baseras på tygets vikt. Ju fler momme, desto bättre kvalité. Standard för sängkläder av siden brukar vara ca 16 momme.

Alla SOÀ silk case görs på mullbärssiden med 19 momme.

sidenörngott fakta mullbärssiden mullbär 19 momme