Eftersom vi spenderar en tredjedel av våra liv i sängen och håret nöts mot kudden varje natt, är ett friktionsfritt örngott avgörande för god hårkvalité. Sidenörngottets lena yta gör att friktionen mot håret blir minimal, vilket i sin tur innebär färre kluvna hårtoppar. Sidenörngottets blanka yta förebygger även att tovor bildas under natten vilket leder till minskat slitage vid borstning. Då sidenörngott varken binder fukt eller hudens oljor motverkar detta fett hår. Mullbärssiden innehåller 18 essentiella aminosyror, vilka återfinns naturligt i våra egna hår. Aminosyrorna är även kända för sin effektivitet i hudnäring och tros förebygga åldrande.

Sidenörngott som hudvård

Siden är naturligt hypoallergent, innehåller sericin och är resistent mot dammpartiklar, svamppartiklar och mögel till skillnad från vanliga bomullsörngott. Att vila ansiktet på mullbärssiden gör din hud gott då siden andas och porerna inte täpps igen lika lätt. Eftersom siden inte absorberar fukt, förblir ditt ansikte återfuktat hela natten. Ett plus för många är att den minimala friktionen minskar sovrynkorna.

 

MULLBÄRSSIDEN

Mullbärssiden görs av mullbärssilke (silke är tråden och siden är den färdiga produkten - tyget) och har fått sitt namn från mullbärsbladen som silkeslarverna livnär sig på. Fjärilslarven spinner silkesfibern omkring sig innan de slutligen omvandlas till fjärilar. Det är detta fiber som slutligen blir det exklusiva och magiska tyg vi älskar - mullbärssiden.

OM MOMME

Momme (mm) är ett japanskt mått för att mäta sidenkvalité i vikt - ju högre momme, desto bättre kvalité. Ett sidenörngott i 22 momme är den ultimata hårlyxen då det innehåller mer sidentråd än lägre kvalitéer. Detta medför extra styrka, glans och längre hållbarhet. 

 

SKÖNT ATT SOVA PÅ

Förutom alla fördelar för hår och hy så är sidenörngott dessutom väldigt skönt att sova på. Många upplever att vanliga bomullsörngott känns som sandpapper i jämförelse med mullbärssiden efter att man en gång vant sig vid att sova på sidenörngott. Mullbärssiden är dessutom naturligt temperaturreglerande vilket känns svalt på varma sommarnätter men håller värmen när det är kallt.

HÅLLBARHET

Mullbärssiden är ett naturfiber och kan enkelt brännas till aska utan att förstöra miljön. Alla Soà Stockholm’s sidenprodukter är OEKO TEK-certifierade vilket innebär att inga skadliga eller miljöfarliga kemikalier heller använts i produktionen. 

Till skillnad från de flesta andra skönhetsprodukter så tar ett sidenörngott inte slut. Istället för att köpa produkter som antingen blir stående i badrumsskåpet eller snabbt måste ersättas med en ny, kan du lita på att ditt sidenörngott håller länge. Det är smart för plånboken och bra för miljön.

Våra sidenörngott, scrunchies och sovmasker är gjorda av mullbärssiden i 22 momme vilket betyder bättre kvalité och slitstarkare tyg än mullbärssiden i lägre momme. Om du följer skötselråden kommer sidenörngottet garanterat förbli din bästa skönhetsinvestering under flera år framöver.