Hårvård

Den lena ytan på mullbärssiden gör att friktionen mot ditt hår är minimal. Det innebär mindre slitet hår och färre kluvna hårtoppar. Ditt hår blir då också mindre tovigt, vilket gör att du inte behöver slita lika mycket på håret när du borstar det på morgonen. Alla har väl någon gång hört av sin frisör att håret är mer slitet och kortare på ena sidan - sidan man oftast sover på. SOÀ silk case består av 100% mullbärssiden - 19 momme. Momme är ett japanskt mått för att mäta kvalitén på siden och sängkläder av siden brukar ligga mellan 12-19 momme, där 19 momme är den bästa kvalitén. Larverna som tillverkar sidentrådarna livnär sig på blad från mullbärsträd och tack vare denna exklusiva kost kan man av deras trådar producera det finaste av siden.

Hudvård

Siden är naturligt hypoallergent och är resistent mot dammpartiklar, svamppartiklar och mögel - vilka är vanliga gäster i ett vanligt örngott, om än i små mängder. Att inte vila ansiktet mot dessa 8 timmar per dygn gör din hud gott. Siden absorberar heller inte fukt, vilket gör att ditt ansikte förblir återfuktat hela natten. Den minimala friktionen gör också att du minskar sovrynkorna och skaver mindre på huden när du rör dig.

Leverans

Paketet skickas som varubrev med PostNord hem till dig och leveransen tar 1-3 dagar. I dagsläget levererar vi endast inom Sverige men om du bor i ett annat land kan du alltid höra av dig till oss så löser vi det!

Produktion

Våra örngott designas först i Stockhom och produceras sedan i provisen Jiangsu som ligger i östra Kina - sidenets hemland. Provinsen är välkänd för sina mullbärsträd och traditionella sidenproduktion. Vår ateléjé och vårt lager ligger intill Mariatorget i Stockholm, varifrån de skickas.

Tvättråd

Örngotten tvättas förhand eller i 30° fintvätt med enzymfritt tvättmedel. Eftersom siden är naturligt bakterieavvisande behöver du inte tvätta det lika ofta som ett vanligt örngott. Torktumla aldrig siden utan häng upp eller plantorka.

Byte & retur

Så länge det är oanvänt så kan du returnera eller byta enligt köplagen. Kontakta oss för att få instruktioner om hur du går tillväga. När varan nått oss så får du tillbaka pengarna på ditt konto inom 14 dagar. Kostnaden för frakt och returfrakt ersätts ej. Du kan hitta vår fullständiga returpolicy i våra allmänna villkor.

OM SOÀ STOCKHOLM

SOÀ silk case består av 100% mullbärssiden, vilket är den finaste formen av siden. Det naturliga och friktionsfria materialet gör att håret slits minimalt och låter huden andas. Att sova på siden är en riktig power-bas i din dagliga skönhetsrutin.

hello@soa-stockholm.com